ДЄД, МАЙСТЕР, СОВА і КОШКА: які номери чіпляють на автівки на Кіровоградщині

Перегляди: 3043

ДЄД, МАЙСТЕР, ДОКТОР, ВОЛЬТ, БРОДЯГА, СОВА і КОШКА - такі оригінальні номерні знаки є на автівках жителів Кіровоградщини.

Протягом останніх трьох років в регіоні зареєстрували 126 автівок із індивідуальними номерами, повідомили кореспонденту CBN у регіональному сервісному центрі МВС України області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Нестандартні номери замовляють і чоловіки, і жінки. Найчастіше це імена й прізвиська. Для службових автомобілів також використовують графіку – зображують емблеми чи логотипи.

На автівці кропивничанина Олександра Біденка - нестандартні номери. Чоловік працює адвокатом. Три місяці тому номери із написом англійською «невинний» йому подарували друзі.

«У фільмі "Лінкольн для адвоката" є майже ідентичні номерні знаки з урахуванням специфічних написів, які використовуються в США. Фільм є пропагандою здійснення адвокатської діяльності у хорошому розумінні цього слова», - каже він.

На нестандартні номерні знаки звертають увагу, розповідає Олександр. Він і сам подарував товаришу номери з його прізвищем: «Навіть сьогодні в одному з районних центрів Кіровоградської області підходили, цікавилися, яка назва, який сенс вкладений».

Індивідуальні номерні знаки можна замовити в сервісному центрі та онлайн. На них не може бути більше восьми символів. Виготовляють такі номери до двох місяців.

«Є ім’я пишуть, є цифри-літери, є графічні елементи. Забороняється в таких індивідуальних номерних знаках застосовувати державну символіку – герб, прапор, нецензурну лексику, скорчені назви державних установ, підприємств і так далі», - коментує керівник територіального сервісного центру №3541 Кропивницького Костянтин Роздобудько.

ШАТУН, ЖУК, БУМЕР, ВЕПР, ФОНАРЬ, КОЛЯН, РУСЛАНА, ВЄТЄРОК, ІНГУЛЕЦЬ і ДУДЛЯ – далеко не повний перелік знаків, якими користуються автолюбителі області. Проте спеціалісти наголошують, індивідуальний номерний знак - дублюючий, і дійсний лише в Україні. Головним є державний номер авто.