Кропивницький може протягом року отримати схему теплозабезпечення

Перегляди: 1487

З 10 по 14 лютого делегація Кропивницького зустрінеться з керівництвом представництва USAID в Україні, передає CBN.

Міська влада Кропивницького звернулась до Агентства за допомогою в рамках проекту «Енергетична безпека» у створенні схеми теплозабезпечення міста, адже без неї неможливо рухатися далі - проводити модернізацію системи теплозабезпечення.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Це якби перед модернізацією будинку провели енергоаудит тільки в масштабах міста. Фактично наукова робота», - пояснив заступник міського голови Андрій Паливода і додав, що раніше її неможливо було провести через те, що одне з теплогенеруючих підприємств знаходилося у приватних руках.

У USAID готові профінансувати створення схеми теплозабезпечення Кропивницького, на що, за їхніми оцінками, потрібно три мільйони гривень. Дві третини коштів дає Агентство, одну - передбачили в бюджеті міста на цей рік.

«Для нас важливо ще й те, що займатися схемою будуть експерти USAID», - додав заступник міського голови.

На розробку схеми піде рік. Потім можна буде зайнятися безпосередньо модернізацією системи теплозабезпечення обласного центру, у що готові вкласти кошти ЄБР і Світовий банк.

«Вже протягом двох років жителі Кропивницького відчують ефект впроваджуваних заходів у зменшенні вартості тепла, зниженні рівня його споживання та викидів СО2», - резюмував Андрій Паливода.