Кущівська гімназія Кропивницького відзначила своє 80-річчя (ФОТО)

Перегляди: 2919

Своє 80-річчя відзначає Кущівська гімназія, передає кореспондент CBN.

Перших учнів десятирічна школа №30 прийняла 1 вересня 1939 року. У 1941 році 11 учнів першого випуску відразу пішли на фронт. Сама школа під час окупації перетворилася на пересильний пункт для молоді, яку фашисти виправляли на роботи до Німеччини. Перед звільненням міста окупанти підпалили будівлю закладу. Від неї залишилися лише стіни. Лише у 1949 році школа знову відчинила свої двері для нових поколінь.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Зараз тут навчаються 225 учнів, для 30 з них у травні пролунає останній дзвоник.

Привітати педагогічний колектив з ювілеєм зібралися колишні випускники та вчителі, батьки учнів. Завітали до ювілярів міський голова Кропивницького Андрій Райкович та начальник міського управління освіти Лариса Костенко.

«Яких би вершин людина не досягнула, які б перипетії долі її не спіткали, вона своєю душею, серцем тягнеться до шкільного порогу, до тієї стежини, якою йшла до рідної школи. Тому сьогодні я на ювілеї. І мені дуже приємно бачити моїх вчителів, які сіяли в нас прекрасне зерно знань, виховання, бачити своїх однокласників і взагалі бути в стінах рідної школи», - зізналася випускниця школи 1986 року Людмила Місько.

«Я керую школою три роки, але за цей час відчула особливу атмосферу. Тому коли ми організовували ювілей, особливий акцент робили саме на історії школи. Кущівська родина - це єдина родина, об'єднана спільними ідеями і спільними духовними цінностями, і тому такі заходи є надзвичайно важливими», - розповіла директор Кущівської гімназії Наталія Вельгун.