На Кіровоградщині селяни повстали проти фермера. Кажуть, тероризує все село

Перегляди: 7442

У селі Мала Тимошівка Новоукраїнського району місцеві жителі ніяк не можуть знайти спільної мови з фермером Валерієм Болсуновським.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Селяни стверджують: при найменших сутичках Болсуновський погрожує фізичною розправою, а коли випиває, пускає в хід і кулаки. Також псує благоустрій - нібито саме він побив нові ліхтарі та позривав відеокамери.

Про кримінальні витівки та погрози фермера селяни розповіли десятки історій. Кажуть, завжди був трохи агресивним. Наприклад, побив на робочому місці землевпорядницю сільради. Але загострилася ситуація з приходом нової голови села. Алла Поліщук змусила підприємця платити податки, від чого багато років чоловік ухилявся. «Виїхала податкова інспекція, дану особу було штрафовано на 250 тисяч гривень», - зазначила Поліщук.

Звинувачення селян в залякуванні й погрозах подружжя Болсуновських категорично заперечило. Що глава сім’ї побив землевпорядницю – також: його тоді начебто спровокували. У справі другий рік розбирається суд, але провини Валерія досі не довели. А що з головою села мають неприязні стосунки – підтвердили – бо посадовиця з них ніби вимагала гроші, а тепер підбурює проти їхньої родини все село.

У поліції CBN повідомили: про конфлікти селян з фермером знають. Окрім скарги від Валерія Болсуновського про розтрату коштів сільрадою, є ще кілька кримінальних проваджень - за побиття ліхтарів та бійки. Слідство триває.

Подробиці історії - у сюжеті на телеканалі «Вітер» увечері сьогодні, 21 лютого.