Ювілей худшколи в Кропивницькому відзначили виставкою з присвятою Шевченку (ФОТО)

Перегляди: 1249

В обласному художньому музеї Кропивницького сьогодні, 3 березня, відкрили виставку робіт випускників художньої школи Олександра Осмьоркіна «Ой Тараса думи вищі – для душі розмова», передає кореспондент CBN.

Вона присвячена 60-річному ювілею художньої школи та 206-й річниці з дня народження поета, художника, філософа Тараса Шевченка.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Майже тридцять робіт молодих художників, присвячених творчості та особистості видатного українця, написані в різних техніках і жанрах.

Музичним подарунком до відкриття виставки став виступ учнів та викладачів музичної школи №4, які виконали пісні на вірші Тараса Шевченка.

Як зазначила директор художньої школи Анна Тимофієнко, це вже четверта виставка, яку школа проводить в рамках свого ювілею.

«Шевченківська творчість - дуже хвилююча тема. Ми з року в рік працюємо над шевченківською тематикою. Зараз ви бачите роботи випускників, - звернулася вона до присутніх. – А завтра наступне покоління учнів буде навчатися на ваших роботах. Тому читайте Шевченка, вивчайте його біографію та творчість, які будуть для вас невичерпним джерелом натхнення».

Працюватиме виставка протягом трьох тижнів.