Відомі українські художники презентували живопис у Кропивницькому (ФОТО)

Перегляди: 4138

До Кропивницького завітали відомі українські митці - Аліна Славгородська та Михайло Довгань, виставку їхніх робіт «Барви рідного краю» презентували в обласній бібліотеці, передає кореспондент CBN.

Художники привезли більше 50 живописних картин, об’єднаних темою степової України. Це яскраві, емоційні пейзажі та натюрморти. На картинах зображені, здавалося б, звичайні речі – старий млин на березі річки, копиця сіна, засніжений місток, купол церкви… Проте їхня краса захоплює і надихає. Натюрморти передають усю палітру настроїв: один святковий, інший ліричний, третій оптимістичний, четвертий філософський.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Аліна Славгородська учасниця понад 20 всеукраїнських та міжнародних виставок. Персональні виставки художниці бачили шанувальники образотворчого мистецтва Києва, Ірпіня, Тульчина, Запоріжжя, Харкова, Рівного. Роботи члена Національної спілки художників України є в музеях, галереях, громадських установах та приватних колекціях України, країн Європи та Китаю.

Картини заслуженого художника України Михайла Довганя експонували в галереях Шробенхаузена, Будапешта та Берліна. Його нагородили медаллю Архипа Куїнджі та Срібною медаллю Академії мистецтв України. Роботи митця закуплені Міністерством культури України, а також є в багатьох державних музеях України та інших країн. Митець веде активну громадську діяльність - самотужки провів шість міжнародних художньо-графічних пленерів «Подільська вольниця» та чотири пленери Спілки народних майстрів України на базі музею під відкритим небом «Козацька левада», який теж створив самотужки.

Триватиме виставка протягом місяця.

ФОТО Анни Бородавкіної