Жителям Кiровоградщини роз’яснили новi обмежувальнi заходи на перiод карантину

Перегляди: 1829

В обласнiй державнiй адмiнiстрацiї роз'яснили найбiльш поширенi запитання щодо нових обмежувальних заходiв на перiод карантину, передає CBN з посиланням на прес-службу ОДА.

З 6 квiтня люди повиннi носити з собою документи, що посвiдчують особу. Це дозволить перевiрити, чи не повинна вона бути на самоiзоляцiї, або в обсервацiї.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В усiх громадських мiсцях вiдтепер необхiдно одягати маску. Громадським мiсцем вважаються частина будь-якої споруди, яка доступна або вiдкрита для населення (пiд'їзди, стадiони, парки, сквери, дитячi майданчики, зупинки громадського транспорту, лiфти, державнi й медичнi установи тощо).

Перелiк громадських мiсць може розширити мiсцева влада. Тому усiм громадянам рекомендують перебувати на вулицi в масцi, оскiльки у будь-який момент вони можуть опинитись на територiї, яка пiдпадає пiд визначення «громадське мiсце».

Окрiм того, пiд забороною - масовi та релiгiйнi заходи.

Вулицею можна пересуватися лише вдвох. Виняток – супроводження дiтей незалежно вiд їх кiлькостi.

Людям старше 60 рокiв заборонили виходити на вулицю. Вони вiдносяться до групи пiдвищеного ризику.

Одинокi люди, про яких немає кому подбати, можуть в масках вiдвiдувати мiсця торгiвлi, якi розмiщенi на вiдстанi не бiльше нiж два кiлометри вiд мiсця самоiзоляцiї.

Дiти до 14 рокiв не можуть перебувати без супроводу в громадських мiсцях.

Вiдвiдувати парки, сквери, зони вiдпочинку, лiсопарковi та прибережнi зони забороняється. Виняток - якщо потрiбно вигуляти домашню тварину (це може робити лише одна особа) або через службову необхiднiсть. Можна гуляти навколо будинку.

Освiтнi заклади знаходяться на карантинi до 24 квiтня, навчання проводять онлайн.

Магазини, банки та аптеки не мають забезпечувати вiдвiдувачiв засобами захисту. Їх працiвники зобов’язанi лише контролювати, щоб вiдвiдувачi перебували у будiвлях та на територiї закладiв виключно в масках або респiраторах.

За порушення правил карантину штрафуватимуть вiд 17 тис. грн до 34 тис. грн. Може бути й кримiнальна вiдповiдальнiсть.

Все про коронавiрус читайте за посиланням.