Худмузей в Кропивницькому презентував віртуальну експозицію про Чорнобиль (ФОТО)

Перегляди: 1218

Кіровоградський обласний художній музей до 34-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС презентував віртуальну експозицію «Чорнобиль: проігнороване застереження», передає CBN.

Віддзеркаленням Чорнобильської зони як депресивного регіону, є картина Володимира Плітіна «І впала зірка Полину» (2006). Вона показує не тільки руйнівні наслідки Чорнобильської аварії, а й приреченість літніх людей, які залишилися жити у своїх домівках.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Робота Володимира Чорного «Обличчя Чорнобиля» (2008) із серії «Українські трагедії» нагадує сцену одного з американських фільмів про апокаліпсис. На темному фоні картини зображені люди у спецодязі, які вступили у двобій з бунтівним «мирним атомом», сліди руйнації, транспорт, що залучали до ліквідації аварії та вивезення людей тощо.

Картина Леонтія Орлика «Вартовий» (1985) нагадує про подвиг пожежників. З Кіровоградщини ліквідувати аварію поїхали 20 тисяч пожежників, медпрацівників, правоохоронців та інших.

Картина Миколи Бондаренка «Трагедія Чорнобиля» (1994) ілюструє найгірший варіант розвитку подій внаслідок глобальної катастрофи планетарного масштабу.