На кар’єрі під Кропивницьким пролунав вибух. Підприємство не має дозволу на користування надрами

Перегляди: 1799

Жителі Кропивницького почули сильний вибух близько дев’ятої ранку сьогодні, 11 травня.

Як з’ясувало CBN, вибух стався на території «Кіровоградського кар’єру».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Підприємство офіційно не працює вже п’ять років.

За даними з відкритих джерел, ВАТ «Кіровоградський кар’єр» перебуває у стані припинення, маючи податковий борг 13 814 751 гривня. Кінцеві власники ВАТ - екс-кандидат у депутати міськради Кропивницького Олександр Крившенко («Батьківщина»), Вадим Карпов та регіональне відділення Фонду державного майна в Кіровоградській області.

За повідомленнями ЗМІ, майно «Кіровоградського кар’єру» перебуває в оренді у ТОВ «Гранітпромпереробка», яке зареєстроване в Соколівському. Власник ТОВ (він же - керівник) - Олег Зайцев.

Як пише «Гречка», 12 лютого 2020 року обласну екологічну інспекцію не пустили з перевіркою на на територію «Кіровоградського кар'єру» та «Гранітпромпереробки». Тоді заступник начальника обласної екологічної інспекції Юрій Сисак повідомив, що термін дії спеціального дозволу на користування надрами у ВАТ «Кіровоградський кар'єр» закінчився.

За даними державного науково-виробничого підприємства «Геоінформ України», ТОВ «Гранітпромпереробка» немає у списку підприємств, які отримали спецдозвіл на користування надрами.