На Кіровоградщині стали відомими імена переможців обласної журналістської премії

Перегляди: 1203

Сьогодні конкурсна комісія облради провела таємне голосування та визначила переможців обласної журналістської премії, передає CBN.

Премію отримають відомі творчі особистості — журналістка Світлана Орел та фотомайстер Олександр Майоров.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Цього року претенденти були лише у двох номінаціях. Телерадіожурналістику не подав ніхто, але в інших двох на кожне місце було по три претенденти. Активність зростає, і це чудово. Світлану Орел знають і за межами нашої області – довгий час вона була власкором “Дзеркала тижня”. Олександр Майоров також відомий фотожурналіст, який бере участь у етнопроекті “Баба Єлька” і фактично прославляє його по всій Україні», — розповів голова обласного осередку Національної спілки журналістів України Петро Мельник.

На думку очільника обласного осередку НСЖУ, у премії повинна з’явитися нова номінація – електронна журналістика, яка займає вагоме місце в інформаційному просторі.

Лауреатам вручать диплом установленого зразка, нагрудний знак «Лауреат обласної премії», скульптуру «Степовий орел» та грошову частину премії.

Обласна журналістська премія заснована 2003 року і є щорічною відзнакою, якою нагороджуються журналісти та фотожурналісти регіону за публікації, фотографії, теле- та радіопередачі, які відзначаються високими професіоналізмом та рівнем суспільного значення.