Лабцентр у Кропивницькому проводитиме більше ПЛР-тестувань (ФОТО)

Перегляди: 1812

Обласний лабораторний центр збільшив потужності проведення ПЛР-тестувань, максимально за добу фахівці зможуть обстежити до півтисячі людей, а раніше ця цифра сягала лише 225 людей за добу.

Про це CBN поінформували в пресслужбі ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Лабораторний центр єдиний на Кіровоградщині проводить тестування на Covid-19. Тепер ми маємо можливість збільшити кількість обстежень шляхом використання нового ампліфікатора, який отримали від компанії Kernel. Щоб його запустити на повну потужність, нам також потрібно було відповідне технічне оснащення. Усю необхідну техніку нам передала обласна державна адміністрація в якості благодійної допомоги. Йдеться про комп’ютерний моноблок, лазерний принтер, мережеві фільтри, адаптери та маршрутизатор», – зазначила головна санітарна лікарка області Надія Оперчук.

За її словами, нове обладнання дозволило облаштувати ще одне робоче місце у вірусологічній лабораторії. Завдяки цьому впродовж доби фахівці зможуть обстежувати до 500 жителів Кіровоградщини, які мають підозру на COVID-19.

Все про коронавірус читайте за посиланням.