На Кіровоградщині дитячому протитуберкульозному санаторію загрожує масове скорочення персоналу (ВІДЕО)

Перегляди: 3206

Вісімдесят працівників Староосотського дитячого протитуберкульозного санаторію можуть звільнити, а заклад реорганізувати на дошкільний.

Про це CBN стало відомо з власних джерел в обласній раді.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Лише в такий спосіб, вважають депутати, можна його зберегти. Уже наступної середи вони приймуть рішення на профільній комісії. А 12 червня своє слово скаже сесія.

«На цій комісії ми прийматимемо зміни до їхнього статуту, це буде підстава для того, щоб повідомити людей про скорочення. Будуть внесені зміни у категорію дітей, яких вони приймають», — наголосила голова комісії охорони здоров’я обласної ради Ірина Чемерис.

Із першого квітня Староосотський санаторій фінансується не в повному обсязі. Наразі там із сотні пацієнтів залишилося всього одинадцять. 110 працівників вимушено пішли у неоплачувані відпустки.

«Вчора буквально я передзвонювала, діток немає куди забирати, батьки отримали дитячі гроші, але вони пішли у загули. Сьогодні ми написали листи на ці райони, на районні служби дітей, тепер чекатимемо відповіді», — повідомила старша медична сестра закладу Ліна Зінов’єва.

Маленьких пацієнтів санаторію третій місяць фактично утримують спонсори. Обласні посадовці коштів на повноцінне існування медзакладу не знаходять. Під час перерозподілу видатків виділили всього 4 мільйони гривень на зарплату працівникам. Цих грошей вистачить до кінця червня.

«Нам дали 30 квітня кошти лише на заробітну плату, розрахунок з працівниками. Просили людей у відпустки за свій рахунок піти, бо цих коштів вистачить лише на три місяці. Яка подальша наша доля, поки не можу сказати», — наголосила гендиректорка Староосотського дитячого обласного протитуберкульозного санаторію Надія Левченко.

Неминучість реорганізації закладу його працівники розуміють. Втім кажуть, санаторій готовий приймати зараз до двох десятків дошкільнят. В іншому разі приміщення необхідно буде перепланувати. А заразом придбати нові меблі й інші необхідні речі, а також розширити штат педагогів. Відтак знову постане питання про фінансові видатки.

https://www.youtube.com/watch?v=yTjdj_KOSQQ&feature=youtu.be