«Олександрія» відібрала очки в «Динамо» й внесла інтригу в срібну гонку

Перегляди: 1111

Сьогодні, 12 липня, на КСК «Ніка» відбувся матч чергового туру Української Прем'єр--Ліги між ФК «Олександрія» та київським «Динамо», передає CBN.

Кияни в середу здобули Кубок України й витратили дуже багато сил, здолавши «Ворсклу» лише в серії післяматчевих пенальті. Тож у складі гостей відбулася певна ротація.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Перший тайм олександрійці провели впевнено. З перших хвилин, попри відсутність у стартовому складі Кирила Ковальця, господарі поля захопили ініціативу. Захист киян вимушений був працювати на повну потужність, стримуючи швидкі прориви Сітала, Безбородька та їх партнерів.

Вже у першій 15-хвилинці попередження в динамівців отримали Сирота та Сидорчук. І такий натиск команди Володимира Шарана приніс успіх. У боротьбі з Безбородьком правила у власному штрафному майданчику порушив Сирота. Пенальті впевнено виконав Максим Третьяков - 1:0. Після цього Олексій Михайличенко зняв з гри Сироту й випустив Микиту Бурду. У господарів поле через ушкодження залишив Ситало, якого замінив молодий Денис Устименко.

Олександрійці створили ще декілька небезпечних моментів, а потім перейшли на гру другим номером. Кияни ж виглядали невиразно й лише Карлос де Пена постійно загострював ситуацію. Саме Карлос мав єдиний в гостей шанс зрівняти рахунок. Відгукнувшись на передачу за спину захисникам, де Пена обіграв фінтом двох захисників, але удар відверто не вийшов. Тож перший тайм завершився заслуженою перемогою олександрійців - 1:0.

По перерві тренери киян зняли Сидорчука та Цитаішвілі й кинули у бій Шепелева та Циганкова.

Підопічні Володимира Шарана віддали ініціативу суперникам, сподіваючись на контрвипади. А Олексій Михайличенко випустив на поле Вербича та Буяльського, які замінили Русіна та де Пену. І Вербич миттєво забив, коли, після подачі кутового, розібрався з трьома опікунами й вразив ближній верхній кут - 1:1.

Кияни збільшили тиск, змушуючи суперників переважно захищатися. І динамівці свого досягли. Знову блискуче зіграв Вербич. Беньямін першим устиг на добивання після пострілу Караваєва та сейву Паньківа - 1:2.

Володимир Шаран випустив на поле Кирила Ковальця та Максима Задераку. Враховуючи те, що трохи раніше в гру вступив Василь Грицук, стало зрозуміло, що здаватися господарі не збираються. Підопічні Володимира Шарана притисли суперників до їх воріт. Після кутового головою небезпечно пробивав Ковалець - поруч зі стійкою. Через хвилину той таки Ковалець заробив перспективний штрафний. Денис Бойко накрив м'яч після удару Грицука метрів із 19-ти. У киян свій шанс не використав Буяльський. І тут же Шабанов у штрафному фолить проти Шастала й Максим Третьяков вдруге з «позначки» переграє Дениса Бойка - 2:2.

До фінального свистка залишилося три хвилини й рахунок не змінився. Отже, за два тури до завершення чемпіонату на друге місце вийшла луганська «Зоря», яка на одне очко випереджає «Динамо». «Десна» програла «Шахтарю» - 2:4 й опустилася на четверте місце. Чернігівці відстають від киян на один пункт.

Таким чином матч наступного туру між «Динамо» та «Зорею» буде битвою за срібло й другу путівку в Лігу чемпіонів. Олександрійцям можна спокійно готуватися до поєдинків за вихід до кваліфікації Ліги Європи.