У Кропивницькому стартував новий просвітницький проєкт «50 самоцвітів» (ФОТО)

Перегляди: 1804

У Кропивницькому обласна універсальна наукова бібліотека імені Дмитра Чижевського презентувала новий просвітницький проєкт «50 самоцвітів», передає CBN.

Він присвячений 50-річчю з дня заснування всеукраїнського свята театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На честь цієї дати проєкт розповідає про 50 найяскравіших представників інтелектуальної еліти України - відомих діячів культури ХХ та ХХІ століть.

«Проєкт зародився з бажання розповісти про людей, причетних до створення у 70-х роках всеукраїнського свята театрального мистецтва. Ми зібрали вислови, враження, вірші письменників, режисерів, акторів, кінознавців, музикантів, які створили своєрідний літопис свята. Серед них дуже багато наших земляків», - розповіла ініціаторка проекту, директорка ОНУБ ім. Чижевського Валентина Животовська.

За її словами, наступним етапом просвітницького проєкту стане розміщення на сайті повнотекстової бази усього, що писали про фестиваль періодичні видання.

Буде і третій етап – живе спілкування з деякими героями проекту. Звісно, якщо дозволять карантинні умови.

Перші персоналії проєкту «50 самоцвітів» уже можна переглянути на вебсайті бібліотеки. Щотижня він буде поповнюватися новими іменами.

Свято започаткували у вересні 1970 року з нагоди відзначення 125-річниці від дня народження Івана Карпенка-Карого. У 1990 році воно набуло статусу всеукраїнського.