У мерії пояснили, чого кропивничанам не можна робити під час дії «зеленого» карантину

Перегляди: 2808

Щоб Кропивницький продовжував перебувати в «зеленій» зоні адаптивного карантину, комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій дала доручення усім відповідним органам забезпечити контроль за виконанням протиепідемічних заходів.

Про це повідомляє CBN з посиланням на пресслужбу міськради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За офіційними даними, в області ліжковий фонд завантажений на 11,68% при пороговому показнику 50%, охоплені тестуванням 36,1 осіб на 100 тисяч населення при нормативному показнику 24 та виявили 0,74% нових захворювань при допустимих 11%.

На період дії «зеленого» карантину на території міста забороняється:

- перебування в громадських місцях та транспорті без вдягнутих респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот;

- перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу;

- самовільно залишати місця самоізоляції, обсервації;

- проведення на відкритому повітрі масових культурних, спортивних, розважальних, соціальних, релігійних, рекламних та інших заходів за участю більше однієї особи на 5 кв. м площі, а також діяльність кінотеатрів та закладів культури з наповненістю кінозалів або залів понад 50 % місць. Організатор заходу відповідають за дотримання між учасниками півтораметрової дистанції;

- здійснення перевезень пасажирів транспортом в кількості більшій, ніж кількість місць для сидіння. Перевізник відповідає за забезпечення водіїв засобами індивідуального захисту та здійснює контроль за використанням них пасажирами під час перевезення.

«Зелений» карантин дозволяє проводити спортивні заходи спортсменів національних збірних команд з олімпійських, неолімпійських, національних видів спорту, видів спорту осіб з інвалідністю та спортсменів командних ігрових видів спорту професійних спортклубів за умови дотримання учасниками протиепідемічних заходів та здійснення щоденного контролю стану здоров’я учасників.

Можна проводити футбольні матчі у разі відсутності додатково встановлених обмежень.

Комісія рекомендувала встановити початок роботи о 10-й годині або більш пізній час для суб’єктів господарювання, які провадять свою діяльність у таких видах економічної діяльності:

- оптова та роздрібна торгівля;

- ремонт автотранспортних засобів і мотоциклів;

- поштова та кур’єрська діяльність;

- тимчасове розміщення та організація харчування;

- страхова діяльність;

- освіта;

- надання соціальної допомоги;

- мистецтво, спорт, розваги та відпочинок.

Заклади торгівлі мають чітко встановлювати відстані у прикасовій та касовій зонах між особами (за винятком покупця і продавця) не менше ніж 1,5 метра або забезпечити наявність між ними відповідних захисних екранів та організувати дотримання відстані не менше ніж 1,5 метра між відвідувачами, які очікують дозволу на вхід до торговельних приміщень.

Комісія дозволила приймати клієнтів безпосередньо у приміщенні Кіровоградського обласного центру зайнятості за умови дотримання протиепідемічних заходів.

Нагадаємо, у Кропивницькому заборонили проведення масових заходів до кінця літа.

Все про коронавірус читайте за посиланням.