ФК «Інгулець» здобув путівку до Прем’єр-Ліги

Перегляди: 1372

Сьогодні, 13 серпня, підопічні Сергія Лавриненка в останньому турі Першої ліги зіграли внічию з «Балканами» - 1:1, передає кореспондент CBN.

Вони забезпечили собі право наступного сезону зіграти в еліті українського футболу.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Для «Інгульця» і «Балкан» цей матч мав неабияке значення. У разі перемоги петрівчан, вони посідали перше місце й не випереджали усіх конкурентів. Поразка ж могла вартувати господарям поля місця в Першій лізі. Тож, суперники розпочали обережно. Та уже на шостій хвилині зорянці вийшли вперед, коли влучного удару завдав Златов. Попри усі намагання гостей відігратися, до перерви рахунок так і не змінився – 1:0.

З перших хвилин другого тайму хлопці Сергія Лавриненка пішли вперед, адже поразка залишала «Інгулець» лише на четвертому місці. І свого гості таки досягли. Символічно, що зусилля партнерів втілив у забитий м’яч найкращий бомбардир команди Ніка Сітчинава, який, на щастя, відбув дискваліфікацію. Петрівчани намагалися вирвати перемогу, але більше забити не вдалося. Не скористалися своїми гольовими шансами і господарі поля. Тож, фінальний свисток зафіксував бойову нічию – 1:1.

Такий результат дозволив «Інгульцю», наразі, вийти на друге місце. «Рух», який сьогодні здолав краматорський «Авангард» - 4:0, найближчим часом отримає технічну перемогу за невиїзд запорізького «Металурга» до Львова. Тож, львів’яни піднімуться на другу сходинку турнірної таблиці, випередивши наших земляків на одне очко.

Переможцем Першої ліги в цьому сезоні став «Минай», який в битві за вихід до еліти переграв луцьку «Волинь» - 1:0. Таким чином, трійка призерів і володарів путівок до Прем’єр-ліги буде виглядати наступним чином – «Минай», «Рух», «Інгулець».

Сьогодні ми отримали ексклюзивну інформацію, що всі проблеми з атестацією ФК «Інгулець» вирішив і отримав дозвіл від атестаційного комітету Української Асоціації Футболу на виступи в еліті. Зазначимо, що свої домашні матчі в наступному сезоні петрівчани будуть проводити на стадіоні «Зірка» у Кропивницькому.