У Кропивницькому відбудеться масштабне свято мистецтва. Участь безкоштовна

Перегляди: 591

В обласному центрі традиційно пройде XIІ Міжнародний дитячий та молодіжний фестиваль пісні і танцю «Об'єднаймо дітей мистецтвом».

Про це CBN повідомили організатори заходу - культурно-мистецький фонд «Перспектива», зразковий колектив – студія хореографічного мистецтва «Аеліта», громадська організація «Перспектива міста», департамент культури, туризму та культурної спадщини облдержадміністрації, управління молоді та спорту міської ради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Цьогоріч фестиваль проводиться дистанційно задля підтримки творчих ансамблів та колективів, які в зв’язку з світовою пандемією втратили можливість брати участь у будь-яких заходах.

Взяти участь у фестивалі можуть вихованці професійних, аматорських дитячих та молодіжних хореографічних та вокальних колективів віком від 5 до 25 років. Заявки на участь прийматимуться до 20 серпня на електронну адресу festyvalymo@ukr.net.

Колективи, які братимуть участь в фестивалі повинні надіслати відео-виступ, який і оцінюватиме журі, та коротку біографічну довідку про колектив. Журі оцінюватиме виступи команд за підготовку, артистизм, сценічну культуру, складність репертуару, розкриття творчого задуму, також сценічний образ та костюм.

До складу журі ввійдуть відомі діячі мистецтва України, хореографи провідних танцювальних шкіл України, артисти, актори, кінопродюсери, організатори міжнародних дитячих фестивалів та видатні діячі Кропивницького. Почесним членом журі буде легендарний український хореограф Григорій Чапкіс.

28 серпня з 18:00 до 20:00 на Театральній площі відбудеться онлайн-показ конкурсних номерів фестивалю.

29 серпня на Театральній площі відбудеться встановлення національного рекорду України та гала-концерт фестивалю. У рамках заходу наживо виступатимуть члени журі – вокалісти філармонії, актори театру. Також відбудеться нагородження учасників цьогорічного фестивалю. Початок - о 18:00.