Мер Кропивницького «озолотив» бджолярів (ФОТО)

Перегляди: 1141

У Кропивницькому сьогодні, 19 серпня, відкрився медовий ярмарок KROPhoney fest, передає CBN з посиланням на пресслужбу міськради.

Організаторами свята бджолярів виступили Кіровоградська регіональна торгово-промислова палата, обласна державна адміністрація та міська рада Кропивницького.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На фестиваль зібралися бджолярі з усієї області, які пропонували відвідувачам різноманітну продукцію бджільництва: акацієвий, лісовий мед, мед з липи, гречки, різнотрав’я, прополіс, напої з меду, медове пюре та навіть ліки бджолиного виробництва.

З відкриттям фесту його учасників привітав міський голова Андрій Райкович.

«Щиро вітаю всіх вас з одвічним солодким барвистим Спасом. Упродовж останніх п’яти років у центрі нашого міста на всі свята вирували ярмарки. Ви не просто бортники, досвідчені бджолярі. Ви неоціненні професіонали - творчі, роботящі. Споконвіку ваша справа ризикова, але благородна. Завдяки вам наше місто, наш край завжди з медом! А це - сила, неймовірна смакота, здоров'я і великий труд», - зазначив Андрій Райкович.

За ініціативи міського голови Кропивницького вперше найактивнішим представникам цієї професії з усієї України вручили кубки «Золото Арістея». У грецькій міфології Арістей був першим бджолярем.

Нагороди отримали майстри бджолярської справи Микола Голуб, Віктор Горбачов, Дмитро Коптаренко, Ірина Кудря, Наталія Бігун, Микола Гречаний, Олена Мельник, Катерина Боса, Анастасія Войчук, Олександр Іщенко та Валерій Ромащенко.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖУ Кропивницькому влаштували медовий ярмарок (ФОТОРЕПОРТАЖ)