У Кропивницькому відзначили День Державного Прапора України (ФОТО)

Перегляди: 1895

У Кропивницькому сьогодні, 23 серпня, урочисто відзначили День Державного Прапора України, передає CBN.

Цьогоріч державний прапор підняли на флагштоці біля пам’ятника Тарасу Шевченку батьки загиблих на Сході героїв Олег Волохов та Людмила Павленко.  Військовослужбовець Олексій Волохов загинув під Слов’янськом, а військовий медик Федір Романов - в Іловайському котлі.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В урочистостях взяли участь міський голова Андрій Райкович, керівництво області, громадські активісти міста, військові.

Нагадаємо, що свято національного прапора відзначають саме 23 серпня на згадку про події 1991 року, коли до Верховної Ради внесли синьо-жовтий стяг.  2004 року відповідний наказ підписав президент України Леонід Кучма.

Синя смуга національного прапору символізує небо, а жовта – ниви пшениці.

Вперше поєднання синього та жовтого елементів в офіційній символіці з'являється у 1256 році и пов’язане із заснуванням Львова. На синьому тлі його герба був зображений золотий лев.

З XIV століття ці два кольори офіційно використовувалися в гербі Руського королівства. Запорожці прикрашали свої сині стяги золотистими орнаментами або ликами святих.

Офіційне визнання синьо-жовтого прапора відбулося на початку ХХ століття. У березні 1918 року Центральна Рада ухвалила закон, яким затвердила поєднання синього та жовтого на прапорі Української Народної Республіки

Фото Ігоря Філіпенка, CBN.