У Кропивницькому відкрилася виставка «Закодована мить» (ФОТО)

Перегляди: 1542

У галереї «Єлисаветград» сьогодні, 27 серпня, відкрилася виставка талановитої художниці з Ржищева Людмили Ганушевич, передає кореспондент CBN.

Живописом Людмила займається лише три роки, залишивши бізнес.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Мистецтво мені завжди подобалось. Я багато читала про живопис, відвідувала виставки, а потім почала малювати», - розповіла Людмила в ексклюзивному інтерв’ю CBN.

Людмила працює в жанрах натюрморту та пейзажу, використовуючи пастозну техніку. Малює пальцями. Це робить її роботи об’ємними, яскравими й експресивними.

«Починаю я малювати пензлями, заглиблююсь в картину і відкидаю їх. Руки самі ведуть: інтуїтивно беруться фарби з палітри і наносяться на полотно. Це своєрідний транс. Я ніколи не малюю з поганим настроєм», - зізналась художниця.

Без живопису своє життя Людмила вже не бачить. Вона бере активну участь у пленерах та виставках по всій Україні.

«Все що є в нашому житті – все від Бога, - вважає Людмила. – Якщо ми йдемо дорогою Божою, в нас усе вийде. Все треба робити з Богом, по совісті».

Людмила Ганушевич передала кілька своїх робіт у благодійний фонд «Щаслива дитина - квітуча Україна».

«У нашому житті багато негативу, сірості та буденності. Якщо від моїх картин людям  стане трошки краще, легше, захочеться зробити добрий вчинок, у них підніметься настрій, я буду щасливою», - зазначила художниця.

На її думку, як би наші люди частіше ходили по галереях, виставках, цікавились мистецтвом, ми б жили в зовсім іншій країні.

«Коли людина робить такий прорив за три роки, це вражає. Таких людей одиниці. В галерею я намагаюся запрошувати людей з позитивною енергетикою. Людмила саме така», - зазначив власник галереї Микола Цуканов.

Виставка робіт Людмили Ганушкевич триватиме місяць.

ФОТО Ігоря Філіпенка, CBN.