В Олександрії — два претенденти на крісло міського голови (ІНФОГРАФІКА)

Перегляди: 4289

У рейтинзі на посаду міського голови Олександрії з великим відривом від решти претендентів лідирують два кандидати.

Про це повідомляє CBN з посиланням на дослідження соціологічної групи «Рейтинг».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На цих виборах міським головою Олександрії може стати Сергій Кузьменко. Вже зараз його рейтинг — 41,2% серед тих виборців, хто визначився і готовий іти голосувати. Діючий міський голова Степан Цапюк має 42,0%. Як бачимо, різниця між лідерами — у рамках статистичної похибки.

«Вибори в Олександрії — одні з найцікавіших серед тих, які ми досліджуємо, — наголосив заступник директора соціологічної групи «Рейтинг» Любомир Мисів. — Можна говорити про дійсно конкурентну боротьбу у місті. Є два кандидати, які претендують на перемогу. Це діючий мер Степан Цапюк та його конкурент Сергій Кузьменко. В даному випадку їхні рейтинги практично однакові в межах статистичної похибки. На сьогоднішній день обидва кандидати мають однакові шанси перемогти. Тут усе залежить від їхньої роботи протягом наступних півтора місяця, щоб мобілізувати власний електорат».

У рейтингу політичних сил на виборах до міської ради лідерами є партії «Опозиційна платформа – За життя»  за яку готові віддати голоси 21,6% тих, хто визначився і має намір прийти на вибори, та партія «Слуга народу» з результатом 20,6%. Партію «Сила людей» підтримують 10,4% опитаних, Радикальну партію – 9,8%, партію «Європейська солідарність» – 9,4%, партію «Батьківщина» – 8,0%, партію «Пропозиція» – 6,7%.  Рейтинг інших сил – нижче 3%. Тих, хто не визначився, – близько чверті.

Під час дослідження методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face) соціологи опитали близько 800 мешканців Олександрії віком від 18 років. Помилка репрезентативності дослідження — не більше 3,5%. Його провели протягом 25-29 серпня 2020 року.

Нагадаємо, чергові місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня.