У Кропивницькому засяяли «Вересневі самоцвіти» (ФОТО)

Перегляди: 2470

Костюмованою ходою традиційно розпочалося у Кропивницькому  Всеукраїнське театральне свято «Вересневі самоцвіти», передає CBN.

В ньому взяли участь театральні колективи Кропивницького та гості фесту. Рушили від Кіровоградського академічного обласного театру ляльок.  Поруч з обласним Центром народної творчості ходу запашними яблуками та величезним пряником зустріли герої опери Гулака-Артемовського Карась і Одарка, а також народний аматорський фольклорний ансамбль «Ексампея».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На Дворцовій свою творчість містянами дарували  духовий оркестр музичного коледжу та муніципальний духовий оркестр, а на Театральній площі запальні ритми звучали у виконанні оркестру третього окремого полку спецпризначення імені князя Святослава Хороброго.

З відкриттям 50-го ювілейного фестивалю «Вересневі самоцвіти» шанувальників театрального мистецтва привітали голова облдержадміністрації Андрій Назаренко, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко та міський голова Андрій Райкович.

З вітальним словом до них звернулись заслужений діяч мистецтв України, письменник Олег Чорногуз і наш земляк, поет Олександр Косенко, які запросили усіх, хто любить поетичне слово, на Всеукраїнеський книжковий фестиваль-ярмарок «Книговир-2020».

Фото Ігоря Філіпенка, CBN.