У Кропивницькому стартувала AgroЕxpo (ФОТО)

Перегляди: 2261

У Кропивницькому сьогодні, 30 вересня, відкрилася VIII міжнародна промислова виставка AgroЕxpo, передає кореспондент CBN.

Кількість учасників складає близько тисячі. Це світові та вітчизняні компанії, що представляють свою сільгосптехніку, учасники «Покровського ярмарку» та фестивалю вуличної їжі «Єлисавет Смак Fest».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На наймасштабнішу в Україні АПК виставку завітали міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко, президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков та голова Ради Федерації роботодавців України Дмитро Олійник.

Усіх учасників виставки привітав голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Андрій Назаренко, який зазначив, що Кіровоградщина - це не тільки найкращі чорноземи, а й працьовиті люди. Він побажав компаніям-учасницям «знайти надійних партнерів». Особливу подяку очільник області висловив організаторам AgroЕxpo, «які вже восьмий рік поспіль створюють на Кіровоградщині аграрний хаб».

«Кіровоградщина – це аграрне серце України, яке б’ється в унісон з усіма регіонами нашої держави», - заявив Андрій Назаренко.

Ігор Петрашко зізнався, що вражений масштабами виставки.

«Обговорили з губернатором багато насущних питань, які хвилюють виробників, - це і програми компенсації, і програми додаткової державної підтримки в різних напрямках», - зазначив міністр.

У свою чергу, Андрій Назаренко заявив, що в ОДА разом з Федерацією роботодавців, організаторами виставки підготують пропозиції і нададуть їх у міністерство для подальшої реалізації.

«Виставка – хороший приклад, коли приватна ініціатива може творити дива. За вісім років виставка виросла у частині представлення саме української техніки, саме українських технологій», - зазначив Дмитро Олійник.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN.