ФК «Олександрія» здолав «Інгулець»

Перегляди: 892

Підопічні Володимира Шарана, граючи напіврезервним складом, здобули мінімальну перемогу над земляками з «Інгульця» в неймовірному за інтригою двобої – 4:3, передає CBN.

На цьому тижні стало відомо про 27 інфікованих на короновірус в олександрійському клубі. Через це олександрійці звернулися до «Інгульця» з проханням перенести матч 6-го туру. Та президент клуба з Петрового Олександр Поворознюк відмовив землякам, мотивуючи тим, що в нього теж є інфіковані, але потрібно грати навіть дублерами.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Тож суперники вийшли сьогодні на поле КСК «Ніка» для того, щоб зіграти перше історичне дербі між собою в рамках Української Прем’єр-Ліги. В основному складі господарів вийшли абсолютні дебютанти елітного рівня Дудка, Мельник та голкіпер Борисенко. Ну а склад «Інгульця» виглядав більш наближеним до бойового. Хоча гру через хворобу вимушений був пропустити наставник петрівчан Сергій Лавриненко й діями підопічних керував Валерій Шаповалов.

Дебют зустрічі приголомшив гостей. Вже на 4-й хвилині, після вкидання з ауту, Василь Грицук отримав м’яч у штрафному майданчику й обвідним ударом вразив дальній кут воріт Володимира Кринського – 1:0.

За декілька хвилин Денис Устименко увірвався в штрафний майданчик справа, випередив захисників й з носка подвоїв рахунок. На 35-й хвилині, після подачі зі штрафного та передачі Владислава Бабогло, своє повернення до «Олександрії» голом – ударом з близької відстані - відзначив центрбек Валерій Бондаренко. А ще через шість хвилин Володимир Кринський «подарував» м’яч Дудці, й Микита холоднокровно пробив у ближній кут – 4:0.

Та на 44-й хвилині, після передачі з правого флангу, в дотик влучно пробив Ілля Коваленко, скоротивши відставання своєї команди до трьох м’ячів – 4:1. Ну й наостанок поштовхалися між собою Коваленко з Лучкевичем. Арбітр Сергій Бойко нагородив обох жовтими картками, але для олександрійця це попередження стало другим. Тож увесь другий тайм команда Володимира Шарана вимушена була проводити у меншості.

На другий тайм «Інгулець» випустив свого головного бомбардира Ніку Сітчінаву, й гості побігли відіграватися. Та господарі поля й не думали відсиджувати в захисті, відповідаючи суперникам небезпечними контрвипадами. Пристрасті загострювалися, й арбітр Сергій Бойко раз по раз гасив емоції жовтими картками. На 67-й хвилині Василь Грицук порушив правила у власному штрафному майданчику проти Младена Бартуловича. Сам же постраждалий впевнено реалізував пенальті – 4:2. А вже за мить склади зрівнялися після того, як Віталій Павлов ледь не зламав ногу Денису Устименку в грубому підкаті. Молодий форвард олександрійців продовжити гру не зміг, й замість нього на поле вийшов досвідчений Артем Сітало.

Але «Інгулець» продовжив йти вперед й заробив ще один пенальті, після порушення правил від Олександра Мельника. Відставання петрівчан до мінімуму з другого в поєдинку одинадцятиметрового скоротив Денис Янаков – 4:3. А ще через декілька хвилин лише неймовірний сейв В’ячеслава Борисенка врятував ворота господарів після удару головою Євгена Запорожця. Це був останній небезпечний момент у матчі, оскільки надалі олександрійці заспокоїли гру й довели це перше історичне дербі в УПЛ до перемоги – 4:3.

Після цієї перемоги ФК «Олександрія» набрав 9 очок й посідає 7-ме місце, а «Інгулець» із 4-ма очками зберіг за собою 10-ту сходинку турнірної таблиці.