У Музеї мистецтв Кропивницького оселилися міфічні істоти (ФОТО)

Перегляди: 1543

Музей мистецтв Кропивницького запрошує на експозицію ліногравюр «Слов’янський Бестіарій», створених школярами-учасниками міжнародного проєкту «Коли більше об’єднує, ніж розділяє», передає CBN.

Цей міжнародний просвітницький проєкт реалізували Голованівський ліцей імені Тараса Шевченка та початкова школа імені Емілії Герчак з польського міста Гродкув.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Мета проєкту – познайомити сучасних школярів з автентичною культурою України та Польщі, показати їхню спорідненість та навчити ділитися цими знаннями з іншими.

Учасники проєкту брали участь у заняттях, майстер-класах та творчих воркшопах, де поглиблювали свої знання в тому числі зі слов’янської міфології і фольклору.

Одним з результатів навчання стала збірка «Слов’янський Бестіарій», ілюстрації до якої – ліногравюри – школярі створили власноруч. В експозиції представлені 11 ліногравюр, на яких зображені Русалка, Водяник, Лісовик, Баба-Яга та інші міфічні істоти.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN.