Майор, через якого жительці Кіровоградщини ампутували ногу, зможе вийти під заставу

Перегляди: 928

Шевченківський суд Києва провів чергове засідання у справі майора Української військово-медичної академії Володимира Холодного, який напідпитку наїхав на трьох курсанток, і дозволив вийти йому під заставу в 168 тис. грн.

Про це повідомляє «Судовий репортер».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Прокурор наполягала на триманні під вартою. Адвокат потерпілих сказав, що у випадку звільнення Холодного з-під варти є ризик його впливу на потерпілих через інших співробітників академії, де навчаються дівчата.

Холодний обурився такими припущеннями і сказав, що не встиг познайомитися з ким-небудь у стінах академії. Раніше майор служив у військовій частині і лише 13 серпня 2020 року, тобто за два тижні до інциденту, був переведений до академії на посаду начальника курсу факультету підготовки військових лікарів.

Обвинувачений наголосив, що визнає свою вину і готовий нести покарання. Але не згоден із цивільним позовом про відшкодування військовому госпіталю 249 тисяч гривень на лікування дівчат.

Суддя Кваша після виходу з нарадчої оголосила, що залишає Холодного під вартою ще на 60 діб. Водночас суд дає можливість йому звільнитись під заставу у 168 тис. грн із покладенням обов’язків здати паспорт для виїзду за кордон, прибувати до прокурора і суду, утримуватися від спілкування зі свідками і потерпілими. Раніше суд не визначав Холодному альтернативу у вигляді застави.

Наступне засідання планується 25 січня.

Нагадаємо, 25 серпня на території військової частини на вулиці Зоологічній у Києві п’яний офіцер на авто збив трьох курсанток Військово-медичної академії - доньку священника з Кіровоградщини Олександру Гуй, Галину Николин та Тетяну Ніколаєву. Зловмисника затримали на місці. 46-річний військовий керував автомобілем, що перебуває в розшуку.

Дівчат госпіталізували в тяжкому стані з переломами кінцівок. Двом із них довелося ампутувати ноги. Всі постраждалі заявили, що відмовилися від компенсації, яку їм пропонував майор Володимир Холодний.