У Кропивницькому завершуються роботи з облаштування відділення легеневої терапії у ЦМЛ (ФОТО)

Перегляди: 871

У Кропивницькому завершуються будівельні роботи з облаштування відділення легеневої терапії у центральній міській лікарні, передає CBN з посиланням на пресслужбу міськради.

Будівельникам залишилося пофарбувати стіни та покласти покриття на підлогу.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Паралельно завершили проєктування централізованої кисневої станції, яка розрахована на подачу кисню від 200 до 300 пацієнтів одномоментно.

Роботи місто виконує власним коштом. Протягом минулого року 54 мільйона гривень з міського бюджети направили на виплату зарплат та премій медичним працівникам, закупівлю апаратів ШВЛ, засобів захисту та будівництво діагностичного центру.

Проте досі Кропивницький не отримав в повному обсязі медичну субвенцію.

«Я вже не один раз звертався з проханням, якщо не допомогти закупити обладнання, то хоча б повернути місту субвенцію. Держава винна нам, і ці гроші – наш шанс придбати медичне обладнання експертного класу для відділення сучасної легеневої терапії. Воно нам вкрай необхідне, щоб рятувати тяжких хворих на Cоvid-19. Бо гіркий досвід наглядно продемонстрував, що не всі типи ШВЛ здатні їх “витягнути”», - наголосив міський голова Андрій Райкович під час інспекції будівництва.