На Кіровоградщині всі «ковідні» ліжка забезпечені киснем, - голова ОДА Назаренко

Перегляди: 864

Кіровоградщина – одна з кількох областей в Україні, де «ковідні» ліжка повністю забезпечені киснем.

Про це в ефірі «Суспільне. Кропивницький» повідомив голова обласної державної адміністрації Андрій Назаренко, передає пресслужба ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Я б хотів подякувати нашим лікарям і департаменту охорони здоров’я ОДА за роботу. Наприкінці минулого року ми всі доклали дійсно титанічних зусиль. Наша область одна з двох в Україні, яка домоглася результату, коли 100% ліжок, відведених під лікування пацієнтів із коронавірусом, забезпечені киснем. Це дякуючи підтримці держави», – зауважив Андрій Назаренко.

Очільник регіону зазначив, що дві госпітальні бази отримали централізовану подачу кисню.

«Обласна лікарня завершила роботи з будівництва кисневої станції наприкінці грудня. Фактично завершені роботи і в обласному госпіталі. Це є інвестиції в медицину не на час карантину, це на десятиліття», – додав Андрій Назаренко.

https://cbn.com.ua/2020/12/30/u-kropyvnytskomu-v-oblasnij-likarni-vidkryly-kysnevu-stantsiyu-foto/

Раніше Кіровоградщина придбала 690 кисневих концентраторів. Всього область має 740.

Як уже повідомлялося, 62 кисневі концентратори розподілили між 21 медичним закладом, які не є госпітальними базами для лікування коронавірусу.

На забезпечення медичних закладів киснем область отримала дві субвенції з державного бюджету на загальну суму 45 мільйонів гривень.