Мама хлопчика, що отруївся у кропивницькій школі, озвучила свою причину інциденту

Перегляди: 5172

Зіпсованими яйцями отруїлися діти у НВО школі-ліцей №8 в Кропивницькому, запевняють батьки постраждалих школярів, які звернулися за допомогою до телеканалу «Вітер».

Сьомий день восьмирічний Даніїл Нікітін знаходиться у дитячій міській лікарні. В ніч на 29 січня у дитини погіршилося самопочуття та піднялася температура, розповідає його мама Дар’я Нікітіна.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Вранці о 6:30 він мене розбудив. Каже: "Мама, у мене болить животик. Мені важко йти". Сильні великі різі були, він почав рвати. Він вирвав три рази, й різко температура 39,5 стала», - говорить вона.

Дитині стало зле через зіпсоване яйце, яке він з'їв у школі на сніданок, припускає мама.

«Я у нього почала питати, що вони їли на сніданок. Він каже, що вранці він їв яйця, кашу і огірочок. Але він каже, що яйце вже, коли він там другий-третій раз його вкусив, воно було з запахом. Ну, тобто, був присутній запах тухлого. І він каже: "Я його до кінця не з'їв, я його просто поклав у тарілочку і більше його не їв"», - каже мама хлопчика й додає, що в лікарні точного діагнозу дитині й досі не поставили.

«Лікар у відділенні різні діагнози ставив. Він не говорив, що це отруєння харчове, що це ще щось. Я їй п’ять або шість разів повторила: "У нас діареї не було". Після того, як це все прозвучало, вона сказала: "Мамочка, з чого ви взяли, що він взагалі з отруєнням? Це друга матуся, яка говорить, що ви приїхали з отруєнням саме з восьмої школи". Така версія, що ми придумали діагноз дитині», - додала Дар’я Нікітіна.

В лікарні зазначили, що остаточного діагнозу дитині не поставили, адже немає ще всіх результатів аналізів.

«Попередній діагноз був діарея вірусної етиології. Пов’язати стан дітей із тим, що сталося в школі, я думаю, що тут повинні бути всі дані й вони повинні бути всі проаналізовані. Якщо там бралися проби тих харчових продуктів і там знайдено щось, то можна це пов’язати з тими харчовими продуктами, якщо в харчових продуктах немає нічого, то я думаю з тим, що сталося, пов’язати неможливо», - зазначила головна лікарка дитячої міської лікарні Оксана Клюєнко.

А тим часом у восьмій школі ще триває епідрозслідування. На даний час в одному із сирих продуктів знайшли сальмонелу, в їдальні на поверхнях виявили кишкову паличку, а в кухаря, який там працював, – стафілокок. Після обстеження у чотирьох дітей теж знайшли стафілокок. Чи повернуть батькам гроші за лікування дітей, наразі ще невідомо, відповіли в міськраді.

«Це питання ще не розглядалося. Матеріали кожна служба направляє в Нацполіцію, і там вже будуть також робити висновки, хто винний», - каже начальниця управління освіти міськради Лариса Костенко.

За тиждень на лікування Даніїла його мама витратила близько трьох тисяч гривень. Наразі жінка хоче, аби винних в тому, що сталося, знайшли та покарали.