Кропивничанин став срібним призером чемпіонату України з легкої атлетики

Перегляди: 1821

Олег Дорощук у стрибках у висоту вперше виконав норматив майстра спорту України міжнародного класу та здобув путівку на чемпіонат Європи в приміщенні.

У Сумах сьогодні, 11 лютого, проходив другий день чемпіонату України серед дорослих та молоді в приміщенні.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В секторі для стрибків у висоту в фінальних змаганнях виступали відразу два кропивничанини. Учасник олімпіади в Ріо-де-Жанейро, вихованець ОШВСМ Дмитро Яковенко посів четверте місце з результатом 2 метри 15 сантиметри. Такий же результат показали ще три спортсмени. Але за меншою кількістю спроб третім став Дмитро Нікітін із Житомира.

Дуже близьким до золотої медалі був ще один вихованець Геннадія Здітовецького із кропивницької ОСДЮШОР-2 Олег Дорощук. Бронзовий призер юнацької олімпіади та срібний призер юніорського чемпіонату Європи сьогодні встановив свій особистий рекорд. Олег Дорощук злетів на 2 метри 28 сантиметрів із другої спроби. І лише досвідчений Андрій Проценко - переможець етапів Діамантової ліги, учасник олімпіади в Ріо, де посів четверте місце, - підкорив ті ж 228 сантиметрів із першої спроби. У Проценка - золото, а в Олега Дорощука - срібло і норматив майстра спорту України міжнародного класу.

Крім того, Олег Дорощук виграв золоту медаль серед молоді.

Учень Геннадія Здітовецького також здобув право представляти Україну на дорослому чемпіонаті Європи в приміщенні, який відбудеться в польському Торуні 5 - 7 березня 2021 року.