На Кіровоградщині поліція «накрила» реабілітаційний центр. Інкримінують трудове рабство (фото)

Перегляди: 6679

Правоохоронці провели обшук у реабілітаційному центрі для нарко- та алкозалежних у Малій Висці вчора, 18 лютого.

Про це CBN повідомив один з керівників центру Максим Волошин.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Вчора вранці провели обшуки у мене вдома, ще в одного керівника центру, в пастора нашої церкви і в самому центрі», - сказав він.

За словами Максима Волошина, правоохоронці «поклали всіх обличчями у підлогу», опісля опитали тих, хто знаходився у закладі. Кількох людей забрали у Кропивницький.

[caption id="" align="aligncenter" width="640"] Фото з Facebook[/caption]

«Мова йшла про частину другу статті 149 Кримінального кодексу, в народі на неї кажуть "трудове рабство". У нас усе добровільно, документи й цінні речі тих людей, які приходять на реабілітацію, ми кладемо у сейф, щоб вони - а ви ж розумієте, хто приходить, наркозалежні й алкозалежні, - не покрали одне в одного нічого», - розповів Волошин.

Він зазначив, що здогадується, хто саме поскаржився в поліцію на центр: «Заяву на нас написали ще у серпні 2020 року. Ця людина прийшла до нас, здається, у березні 2020-го, потім пішла. Ми, звісно, віддали його документи й що там цінного було, він написав заяву, що все отримав. Але цю заяву та інші папери у нас забрали правоохоронці, ще коли проводили обшук у зв’язку з убивством дівчини в Малій Висці. Так і не повернули».

Благодійний центр соціальної реабілітації для осіб, залежних від наркотиків та алкоголю, у Малій Висці діє при «Церкві божій».

У поліції від офіційних коментарів відмовилися, посилаючись на таємницю слідства.