У ліцеї Кропивницького започаткували унікальний проєкт (фото)

Перегляди: 1542

У ліцеї «Сокіл» Кропивницького презентували авторський національно-патріотичний проєкт «Героїка», передає CBN.

Він поєднує в собі громадсько-патріотичне, військово-патріотичне та духовно-моральне виховання кадетів.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Проєкт створили заступник директора з військово-патріотичного виховання ліцею Валерій Андрійченко, завідувач відділу військово-патріотичного виховання міської Станції юних техніків та керівник гуртка «Козацько-лицарський гарт» Павло Чорний та керівник гуртка «Історичне краєзнавство» Сергій Гейко.

Як зазначив Павло Чорний, проєкт допоможе виховувати у дітях національні цінності, знайомити їх зі світоглядними орієнтирами українського народу, козацько-лицарськими звичаями, філософією Григорія Сковороди.

Проєкт є унікальним для України. В його рамках працюватимуть гурток та творча майстерня «Героїка», молодших кадетів виховуватимуть на героїчних казках, а більш дорослих — на прикладах героїв минулого та сучасного.

Також кадети разом з вихователями працюватимуть над розробкою морального кодексу майбутнього героя. Проєкт реалізують протягом трьох років, надалі його напрацюваннями зможе користатися не тільки кропивницький ліцей, а й інші українські навчальні заклади, що готують майбутніх захисників держави.

В рамках проєкту вже створили кліп, присвячений вшануванню Героїв Небесної Сотні, які полягли на Майдані.

Кадети поспілкувалися з авторами – Павлом Чорним та Дмитром Бугаром та активним учасником Революції Гідності, своїм вчителем Романом Малиною.