Кропивницька міськрада закликала святкувати Великдень вдома

Перегляди: 682

Секретар Кропивницької міськради Олег Колюка закликав містян відзначити Великдень вдома.

Про це він заявив на зустрічі з представниками різних релігійних конфесій, представлених у Кропивницькому, віряни яких відзначають християнське свято Великодня, а також юдейський Песах, повідомляє прес-служба міськради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Динаміка поширення коронавірусної інфекції, на жаль, поки що не дає надії на швидке покращення ситуації у Кропивницькому. Вірус мутує, перебіг хвороби ускладнюється, - зазначив Олег Колюка. - Міський голова Андрій Райкович постійно закликає містян неухильно дотримуватися карантинних вимог. Не варто нехтувати і вакцинацією, особливо людям поважного віку. Тож, заклик від міської влади "Святкуємо Великдень вдома!" залишається актуальним і цьогоріч».

Під час зустрічі священнослужителям також нагадали про вимоги карантинної дистанції у приміщеннях: не більше однієї особи на кожні 4 м², необхідність суворого дотримання масочного режиму, наявність у місцях скупчення людей санітайзерів. Безпечної дистанції варто дотримуватися і на вулиці - ці вимоги обов'язкові для всіх. Навіть при толерантному ставленні поліціянтів, які не поспішали минулого року під час святкувань складати протоколи про порушення зі штрафними санкціями, це не означає, що правилами можна нехтувати, а увага до їх дотримання може бути послаблена.

Нагадаємо, Великдень у 2021 році припадає на 2 травня.