Директор кропивницького «Електротрансу» задекларував позашляховик за мільйон гривень

Перегляди: 3603

Директор кропивницького КП «Електротранс» Олександр Луценко задекларував 2,2 мільйона гривень доходу та новий позашляховик за один мільйон гривень.

Про це з посиланням на електронний реєстр декларацій повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Міністерства юстиції, КП «Електротранс» засновано у квітні 2016 року. З того моменту його незмінним директором є Олександр Луценко.

Для сфери пасажирських перевезень Олександр Луценко - людина не нова. До призначення на посаду директора комунального підприємства він обіймав посаду головного інженера підприємства ТОВ «Єлисаветградська транспортна компанія», яке у період з 2004-го по 2016 роки надавало послуги на ринку пасажирських перевезень.

За даними декларації за 2020 рік, на посаді директора КП «Електротранс» Олександр Луценко заробив 456 837 гривень (у середньому - 38 тисяч на місяць). Ще 833 102 грині він отримав як дохід від зайняття підприємницькою діяльністю.

Дружина Олександра Луценка Олена Луценко обіймає посаду начальника навчального центру КП «Електротранс», на якій у 2020 році заробила 156 765 гривень, ще 364 438 гривень прибутку вона отримала від підприємницької діяльності.

Загалом у 2020 році сукупний дохід родини Луценків склав понад 2 мільйони гривень. Крім зарплат та прибутків від підприємництва, 398 000 гривень до сімейної скарбнички надійшли від продажу авто Mitsubishi Outlander 2008 року випуску.

Торік Олександр Луценко став власником позашляховика SKODA Kodiaq 2020 року випуску вартістю 1 057 000 гривень.

У 2018 році Олександр Луценко вже потрапляв у поле зору НАЗК. Відповідно до складених протоколів, директор КП «Електротранс» не повідомив міську раду про наявність у нього реального конфлікту інтересів й уклав з очолюваним ним підприємством договір оренди свого транспортного засобу. В подальшому суд закрив справу про адміністративне правопорушення у зв’язку із відсутністю в діях Олександра Луценка складу правопорушень.