У селі під Кропивницьким між місцевими жителями та власницею агрофірми розгорівся «пам’ятний» конфлікт (фото)

Перегляди: 9585

Пам'ятник хліборобам замість флагштоку хотіли встановити в центрі села Іванівка Кропивницького району.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Таку ініціативу запропонувала власниця фермерського господарства «Агро-трейд» Марина Омельяненко. Близько 30 жителів села виступили проти цієї ідеї. Вони зібралися біля сільської ради, аби обговорити це питання із старостою. Там повідомили, що ніякого рішення не приймали.

«Ми не хочемо, щоб прапор куди-небудь взагалі рухали з місця. Прапор хай залишається на своєму місці, а арт-скульптури, міні-парки нехай роблять, де хочуть», — вважає місцева жителька Наталя Пилипенко.

Ситуацію прокоментувала староста села Іванівка Тамара Дорошенко:

«У нас сільськогосподарська, така собі хліборобська сторона. І от товариство «Агро-трейд» в особі Марини Володимирівни вирішив удостоїти честь всіх своїх хліборобів і поставити такий пам’ятничок. Ну й окультурити центр села. Громада побігла поперед поїзда. Їм рішилося, шо будуть геть зносить прапор. Вони помилилися. Ну рішили не треба — значить її ставити ніхто не буде. Все отак і залишиться в тому місці».

«Це буде на моїй приватній території. Я особисто і будь-хто із нашої компанії не збирається знімати флагшток, бо навіщо ж ми його туди встановили? Я з цими людьми не маю жодного конфлікту. Це їхня думка, вони на неї мають право. Тут немає факту того, що там має бути щось встановлено. І на етапі ідей все, що робиться за приватний рахунок і не містить жодної комуністичної символіки, не передбачає процедури громадського обговорення», — стверджує власниця фермерського господарства «Агро-трейд» Марина Омельяненко.