Мітинг у Кропивницькому: підприємці з «Європейського ринку» просять владу про допомогу (фото)

Перегляди: 1531

У Кропивницькому біля міськради влаштували мітинг працівники ринку «Європейський».

Про це з місця подій повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Підприємці вже 4 рік відстоюють своє право на майно. У 2006 році вони купили собі на території ринку магазинчики, а в 2017-му дізналися, що вони належать підприємству «ХХІ вік».

Власники ринку неодноразово викликали поліцію, не зважаючи на те, що йдуть суди та не закрита кримінальна справа відносно Онулів. Підприємців хочуть виселити будь яким шляхом.

Люди знову змушені звернутися до міської ради із заявами про те, що земля використовується не за цільовим призначенням. На сьогодні ринку як юридичної одиниці господарювання не існує. Підприємці не можуть захистити себе та довести, що це їхнє майно і вони його придбали.

Міськрада обіцяє допомогти підприємцям, адже земля належить громаді міста. Орендна ставка за неї складає 3% від оціночної вартості.

«Ми хочемо, щоб депутати і міська рада звернула увагу на те, що земля використовується не за цільовим призначенням. Чому ми не можемо вільно користуватися землею, що належить громаді міста? Чому влада не може розірвати договір і залишити її муніципальною? Ми готові платити більші відсотки», — зазначила організаторка мітингу Алла Геращенко.

За її словами, власники постійно заважають працювати підприємцям, вони вимикають світло, через що ті роками працюють у темряві.

Люди переконують, що будуть влаштовувати мітинги до того часу, поки їх не почують.

Фото Ігоря Філіпенка,CBN.