Ахметов планує придбати контрольний пакет акцій «Кіровоградобленерго»

Перегляди: 2045

ТОВ «ДТЕК Мережі», що входить до групи компаній SCM Ріната Ахметова, планує придбати контрольний пакет акцій ПрАТ «Кіровоградобленерго».

Про це йдеться у повідомленні ТОВ «ДТЕК Мережі», текст якого має CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У ньому, зокрема, сказано: «30.04.2021 ТОВ "ДТЕК Мережі" уклало договір купівлі-продажу міноритарного пакета акцій ПрАТ "Кіровоградобленерго" в розмірі 24,5%. "ДТЕК Мережі" розглядає можливість придбання контрольного пакета акцій оператора системи розподілу ПрАТ "Кіровоградобленерго" за умови відповідного узгодження Антимонопольним комітетом України».

«Сьогодні ринок постачання електроенергії клієнтам повністю конкурентний. Національний регулятор НКРЕКП контролює роботу операторів системи розподілу, накладаючи на них зобов’язання про безумовне надання доступу до мережевої інфраструктури будь-якому постачальнику електроенергії. Таким чином, концентрація нових активів компанією "ДТЕК" відповідає законодавству і праву клієнтів в ринковій можливості самим вибирати, у кого їм купувати електроенергію», - наголошується у повідомленні.

За даними «Опендатабот», нині кінцевими бенефіціарами «Кіровоградобленерго» значаться латвійці Валтс Вігантс, Віліс Дамбінс і Артурс Альтбергс та німці Марина Ярославська й Олег Сізерман. Усі вони також - кінцеві бенефіціари ТОВ «ВС Енерджі Інтернейшнл Україна».