Ректор ЦДПУ Євген Соболь розповів про новий навчальний рік в університеті

Перегляди: 1036

31 серпня у Центральноукраїнському державному педагогічному університеті імені Володимира Винниченка розпочнеться новий та оновлений навчальний рік.

Детальніше про це розповів ректор університету Євген Соболь під час пресконференції в CBN сьогодні, 18 серпня.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Цього року посвята у студенти в ЦДПУ відбудеться о 21:00, вона міститиме певну концертну програму, сюрпризи та фаєр-шоу. Але оновиться не тільки посвята, а й функціювання університету.

Як зазначив Євген Соболь, університет стане мобільним і забезпечуватиме більш якісним освітнім процесом. У закладі краще підтримуватимуть студентське дозвілля та розвиток. Також поступово оновлять гуртожитки, матеріально-технічну базу і насамперед створять сучасний інформаційний простір — університет у смартфоні. У студентів буде можливість побачити розклад, нагадування про сплату за навчання тощо.

В об'єднаних територіальних громадах планують створити наукові ліцеї, у яких освітній процес забезпечуватимуть педагоги ЦДПУ. Все це для того, щоб молодь отримувала якісну освіту у своєму регіоні.

За словами ректора ЦДПУ, в університеті планують створити регіонально-інформаційну платформу, яка буде накопичувати вакансії і дасть можливість забезпечити працевлаштуванням випускників закладу та студентів старших курсів. На сьогодні багато шкіл потребують вчителів інформатики, фізики, хімії та іноземних мов.

В ЦДПУ об'єднали деякі факультети, а як наслідок — скоротили деканати. Утримання одного факультету обходиться в 600 тисяч гривень на рік. Кошти, які заощадять на зменшенні кількості факультетів, спрямують на осучаснення матеріально-технічної бази, преміювання викладачів та студентів. В університеті залишили п'ять факультетів: математики, природничих наук та технологій; філології; педагогіки, психології та мистецтва; фізичного виховання; історії, бізнес-освіти та права.

Євген Соболь зазначив, що у його планах безліч суттєвих змін, які будуть спрямовані на якісний освітній процес та розвиток університету.