В Олександрії хочуть перейменувати провулок і вулицю

Перегляди: 718

Комісія з питань топоніміки, охорони культурної спадщини та місцевої символіки Олександрійської міськради вивчила питання перейменування назв двох вулиць – провулку Маршала Ворошилова та вулиці Корнійчука, - заслухали пропозиції щодо нових варіантів топонімів і шляхом голосування визначилися з майбутніми назвами.

Про це CBN повідомили у прес-службі міськради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На розгляд виконавчого комітету, який і затвердить остаточне рішення, будуть надані назви провулок Покровський та вулиця Ставкова.

Наступним члени комісії розглянули питання про календар пам’ятних і знаменних дат на 2022 рік з внесеними пропозиціями і доопрацюваннями від членів комісії. Детально ознайомившись з правками, присутні затвердили кінцевий варіант календаря, який і ухвалить виконком на одному зі своїх засідань.

Останнім на порядку денному стояло звернення від архітектора Григорія Савченка, який запропонував встановлення в місті двох своїх композицій історичної та анімалістичної тематик. У результаті обговорення комісія вирішила запропонувати управлінню ЖКГ, архітектури та містобудування спільно з управлінням культури розглянути можливість створення колегіального органу, який займатиметься питанням естетичного оформлення міських вулиць, і врахує пропозиції кропивницького архітектора.