У Кропивницькому презентували онлайн-мапу приймалень нардепів Кіровоградщини та розповіли про розподіл субвенцій

Перегляди: 390

У Центральноукраїнському бюро новин презентували онлайн-мапу приймалень народних депутатів від Кіровоградщини.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Презентацію провели консультантки ОПОРИ в області Тетяна Пташник та Зоя Лебідь.

Станом на вересень нинішнього року на Кіровоградщині функціонують 18 громадських приймалень. 7 з них відкриті політичними партіями та 11 — народними депутатами.

Проведений моніторинг свідчить про наявність як мінімум однієї громадської приймальні у кожного нардепа. Найбільшу кількість мають народні депутати Олесь Довгий та Ігор Мурдій — по три у кожного, по дві — Олександр Дануца та Юрій Кузбит.

Представники ОПОРИ також зазначили про розподіл субвенції наприкінці липня нинішнього року. Кіровоградщина отримала з цих коштів понад 52 мільйони гривень.

«Найбільше грошей уряд виділив для виборчого округу №102, а найменше — для 101-го. Переважну більшість коштів Кабмін спрямував на заклади освіти (22 млн гривень, 20 субвенцій) та на закупівлю медичного обладнання для лікарень області (12,29 млн гривень, 18 субвенцій). Також були виділені фінанси на дитячі та спортивні майданчики (11,75 млн гривень, 9 субвенцій), ремонт доріг (3 млн гривень,1 субвенція), ЖКГ та інфраструктуру (2,9 млн гривень, 6 субвенцій), а на соціально-культурну сферу виділили 2 субвенції в розмірі 270 тисяч гривень», — зазначила представниця ОПОРИ в Кіровоградській області Зоя Лебідь.