В Олександрії відбувся четвертий етап чемпіонату України з автокросу

Перегляди: 1461

Змагання, які відбулися за підтримки міського голови Олександрії Сергія Кузьменка, проходили протягом суботи та неділі на славнозвісній трасі «Вербова Лоза».

Підготовка доволі складної траси розпочалася ще 9 серпня. Але, як зазначив ініціатор етапу в Олександрії Володимир Крисько, найважче було тоді, коли короновірусна ситуація в Україні стала стрімко погіршуватися, що могло підставити під загрозу проведення змагань. Адже в минулому році саме через ці причини етап в Олександрії не відбувся. Та, на щастя, цього разу все обійшлося й численні гості та вболівальники таки стали свідками справжнього спортивного свята. І олександрійський етап чемпіонату України став наймасовішим у цьому році.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На старт в різних класах автомобілів та вікових категоріях вийшли понад 50 автогонщиків та автогонщиць із Кіровоградської, Одеської, Запорізької, Вінницької, Київської, Харківської, Полтавської, Дніпропетровської, Донецької, Миколаївської областей, а також гості з Молдови та Білорусі. Переможці та призери визначалися в дев’яти класах автомобілів серед досвідчених і зовсім юних учасників етапу. За нагороди боролися 12-ти разовий чемпіон України, віце-президент Національної федерації автоспорту Олександр Фельдман, ще один майстер спорту міжнародного класу, переможець та призер всеукраїнських та міжнародних змагань Володимир Кондратенко, а також улюбленець олександрійських уболівальників, чотириразовий чемпіон України в своїй віковій категорії Данило Крисько.

Як зазначив в ексклюзивному коментарі для СВN голова оргкомітету змагань, перший заступник олександрійського міського голови Юрій Гугленко : Це дійсно справжнє свято. І радує, що дуже багато олександрійців прийшли подивитися змагання й підтримати учасників змагань. У цьому році виповнилося 53 роки із дня відкриття нашої траси «Вербова Лоза», яка, незважаючи на всі проблеми, продовжує збирати найкращих автогонщиків та мотокросменів України. Міська влада Олександрії із задоволенням підтримала пропозицію справжнього фаната автокросу Володимира Криська й зробила все що можливо для того, щоб таке яскраве спортивне дійство відбулося. Адже самі гонщики та й вболівальники вже скучили за такими змаганнями. І ми пишаємося, що наші старти сьогодні мають не тільки всеукраїнський, а ще й міжнародний статус – підкреслив Юрій Гугленко.