У Кропивницькому пішов із життя відомий журналіст та поет-пісняр Дмитро Танський (фото)

Перегляди: 1805

У Кропивницькому на 78-му році життя помер відомий журналіст, поет та виконавець власних пісень Дмитро Танський.

Про це на своїй facebook-стoрінці повідомила донька митця Юлія Бєглєцова, інформує CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Тато пішов у 78 років, за тиждень після свого дня народження. Хоча, будучи у лікарні, обіцяв обов'язково повернутися додому та знову писати», — повідомила Юлія Бєглєцова.

[caption id="attachment_110651" align="aligncenter" width="425"] Дмитро Танський. Фото з facebook-стoрінки Юлії Бєглєцової[/caption]

Дмитро Танський народився 20 жовтня 1943 року у с. Надлак Новоархангельського району на Кіровоградщині. Передувало майбутній кар’єрі літератора важке повоєнне дитинство, навчання в профтехучилищі, нелегка праця на кіровоградському заводі сільгоспмашин, служба в армії, навчання у місцевому педінституті, а  згодом — робота у журналістиці.

Свій жаль з приводу смерті Дмитра Танського висловив голова обласної організації Спілки журналістів України Петро Мельник:

«Дмитро Танський завжди перебував, що називається, на вістрі пера. Мова не лише про його надзвичайні літературні, поетичні, здібності. Доля міцно пов’язала його і з журналістикою.

Свого часу Дмитро Іванович працював редактором районної газети «Зоря», багатотиражки заводу «Друкмаш». А загалом поле його літературної і журналістської діяльності було безмежним. Він друкувався в обласних газетах «Молодий комунар», «Кіровоградська правда», в журналах «Україна», «Дзвін», «Перець», в альманахах видавництва «Молодь України».

Наряду з цим Дмитро Іванович завжди був простою, товариською людиною. І таким він назавжди залишиться в пам’яті колег».

Глибоко сумує з приводу смерті поета й відома кропивницька письменниця Ольга Полєвіна:

«Пам’ятаю Дмитра Танського як веселу талановиту людину. Він був членом літоб’єднання “Степ”, постійно приходив на наші засідання. Я дуже сумую з приводу його смерті».

Прощання з Дмитром Івановичем Танським відбудеться у Кропивницькому у п'ятницю, 29 жовтня, о 14.30, на Далекосхідному цвинтарі.

Редакція CBN глибоко сумує з приводу смерті талановитого земляка. Висловлюємо слова підтримки рідним та близьким покійного.