У Кропивницькому відкрили виставку вишитих квітів (фото)

Перегляди: 904

У Кропивницькому відкрилася виставка картин, вишитих стрічками, «Зимовий сад», передає CBN.

У холі та відділі краєзнавства ОУНБ імені Дмитра Чижевського представлені більше сорока робіт Майї Поліщук – колишньої співробітниці книгозбірні. На полотнах шовковими стрічками вишиті бузок, троянди, соняшники, хризантеми, ромашки, айстри, гліцинія, польове різнотрав’я та багато інших квітів.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Вишивка шовковою стрічкою, або ж вишивка рококо з’явилася в Англії на початку XVII століття, коли лондонські кравчині почали копіювати французьку техніку вишивки de favour. Незважаючи на свій поважний вік, цей вид мистецтва кожні півстоліття знову стає популярним. Такою вишивкою прикрашають одяг, прикраси, предмети побуту, інтер'єр тощо.

Пані Майя вишивала давно, але вишивкою шовковими стрічками захопилася 14 років тому, коли їй до рук потрапила книга про цей вид мистецтва. За цей час вона вишила сотні картин. Кожного року вона передає свої роботи на Великодній благодійний аукціон, кошти від якого йдуть на допомогу хворим дітям.

Побачити виставку «Зимовий сад» можна протягом місяця.