У Кропивницькому презентували 50 картин про жінок (фото)

Перегляди: 1861

В арт-просторі відділу мистецтв бібліотеки Кропивницького відкрилася виставка альпініста, художника і поета Анатолія Щерби «Woman».

На ній представлені більше пів сотні робіт, виконаних в різних жанрах і техніках: олія, акварель, графіка, кіч, ню, колаж.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами пана Анатолія, малював він завжди. Закінчив нашу дитячу художню школу, працював художником на «Червоній зірці», у клубі Жовтня, у Будинку політосвіти, 32-й школі і ходив у гори. Саме гори надихали митця. Анатолій Щерба здійснив більше 600 сходжень на різні вершини Кавказу, Центрального та Північно-Західного Паміру, Алтаю, Північного Тянь-Шаню, скельних масивів Криму, приводячи відтіля маленькі пам’ятки про сходження.

Та повернемося до виставки. Кожна картина – про жінку. І кожна – поема написана пензлем, адже пан Анатолій ще й автор поетичної збірки «Вне времени».

Героїнями творів Анатолія Щерби за сорок творчих років були мати, сестра, дружина, племінниці, жінки, якими чоловік захоплювався. Саме своїй матері - Марії Вишнивецькій, а через неї – усім жінкам присвятив майстер свій персональний проєкт.

Виставка працюватиме в бібліотеці Чижевського протягом місяця.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN.