На Кіровоградщині двоє лікарів заробили на фальшивих Covid-сертифікатах 2 млн грн (фото)

Перегляди: 2117

СБУ викрила двох лікарів однієї з районних поліклінік на підробці сертифікатів про вакцинацію, медикам вдалося заробити 2 млн грн.

Про це CBN повідомили у прес-групі СБУ в області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як з'ясувало слідство, «бізнес» оформили двоє лікарів однієї з районних поліклінік, залучивши до справи медсестру. Жінка визначала серед пацієнтів тих, хто вагався у вакцинації. Всім, хто мав застереження проти щеплень, пропонувала сплатити 3 000 гривень та отримати сертифікат, оминувши саму процедуру.

Після отримання коштів лікарі вносили персональні дані начебто вакцинованої людини у журнал реєстрації вакцинованих та до електронної системи охорони здоров'я eHealth без проведення щеплення.

Цією діяльністю медики займалися більше року. Щомісяця вони вносили до 50 фейкових записів про вакцинацію людей. На цьому медпрацівникам вдалося заробити близько 2 млн грн.

У ході обшуків за місцем роботи зловмисників правоохоронці виявили журнали реєстрації вакцинованих осіб та мобільні телефони із доказами злочину.

За виготовлення та використання підроблених документів, у тому числі сертифікатів про вакцинацію, правопорушникам може загрожувати як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

Фото пресслужби СБ у області