У Кропивницькому нарешті офіційно встановлять межі міста

Перегляди: 3995

Управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища Кропивницької міськради оголосило тендер на розробку проєкту щодо встановлення меж Кропивницького вчора, 22 лютого.

Про це повідомляє кореспондент CBN з посиланням на платформу Prozorro.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«На цей час меж міста немає. Мають розробити відповідну документацію, межі міста мають зареєструвати у державному земельному кадастрі. Колись були вже спроби це зробити, але тоді документацію не доробили, тому почали все по-новому», - прокоментував начальник відділу регулювання земельних відносин управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища Олег Вовенко.

Проєкт рішення потім мають також узгодити у сусідніх до Кропивницького територіальних громадах.

«Завдяки встановленню меж міста можна замовити нову нормативно-грошову оцінку ділянок, щоб земельний податок сплачувався відповідно. Щоб місто розвивалося, і земельний податок сплачувався до нашого бюджету, а не у бюджети інших територіальних громад, потрібно визначити офіційні межі міста. Це робиться для нормативно-грошової оцінки, для земельного податку та планування території у тому числі», - сказав Олег Вовенко.

За його словами, це ніяк не вплине на будівництво приватного житла чи організацію бізнесу. Єдине, що залежно від того, за яку межу потрапить господарство, у той бюджет воно і сплачуватиме податки.

Очікувана вартість послуги розробки проєкту - 6 млн грн.

Кінцевий строк подання тендерних заявок - 25 березня. Підрядники мають розробити проєкт до 31 грудня 2022 року.