В Україні почався призов військовослужбовців запасу в особливий період

Перегляди: 1198

Президент Володимир Зеленський учора, 22 лютого, підписав указ про призов військовослужбовців запасу в особливий період.

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомляють Сухопутні війська ЗСУ.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Призов розпочнеться відсьогодні, 23 лютого. Максимальний термін служби - 1 рік.

Призову підлягатимуть резервісти оперативного резерву від 18 до 60 років. Це будуть як офіцери, так і рядовий, сержантський склад.

Резервісти оперативного резерву першої черги проходитимуть службу в тих військових частинах і за тим фахом, в яких вони проходили службу до цього та підписали контракт для проходження служби.

Відповідно до указу президента, резервісти оперативного резерву мають самостійно з’явитись у свої військові частини або військкомати, за телефонним дзвінком або ж отримавши повістку.

«Зараз розпочалося оповіщення резервістів області, уточнюється їх стан здоров'я та проводяться медогляди. Післязавтра, якщо не буде ніяких змін, їх уже направлятимуть до військових частин, - прокоментував ситуацію заступник військового комісара, начальник сектору мобілізаційно-оборонної роботи Кіровоградського обласного територіального центру укомплектування та соціальної підтримки полковник Микола Ржепецький. - Інформація щодо кількості резервістів у області з огляду на ситуацію засекречена».

Ті, кого викликає військова частина чи військовий комісаріат, мають з'явитися там протягом 24 годин після сповіщення.

Якщо резервіст з тих чи інших причин, передбачених законом, не може бути призваним, йому необхідно особисто надати документи, що це підтверджують. За неявку чи ігнорування виклику передбачено адміністративну чи кримінальну відповідальність.

Резервісти оперативного резерву — це військовослужбовці, які звільняються зі строкової військової служби, військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, які за своїми професійно-психологічними характеристиками і станом здоров’я придатні до служби у військовому резерві та відповідають встановленим вимогам проходження служби у військовому резерві, та набули певної військової облікової спеціальності.