Перший бронежилет, виготовлений у Кропивницькому, пройшов випробування

Перегляди: 3808

Сьогодні, 7 березня, перший виготовлений у Кропивницькому бронежилет пройшов офіційні випробування.

Про це у Facebook повідомив співголова комісії, яка займалася втіленням проекту, бізнесмен Максим Березкін.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«За три дні після наради було зроблено дуже багато роботи, і я хочу подякувати своїм колегам за те, що кожен долучився максимально, - написав він. - На себе я взяв закупівлю тканини на тисячу штук бронежилетів. У ці хвилини придбана тканина вже у виробництві, також ми вже встигли випробувати перші зразки виготовлених у Кропивницькому бронежилетів. Сьогодні в Науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі відбувся офіційний відстріл бронепластин. Відстріл показав, що наші бронежилети належать до четвертого рівня захисту».

Бронежилет четвертого класу важить близько 10 кг, має товщину бронювання 5,8 мм. Здатний захистити від пістолетних куль, осколків гранат та куль автомата Калашникова.

До виробництва бронежилетів також долучилися колективи швейної фабрики «Зорянка» і швейного підприємства «Куртаж», керівництво та співробітники заводів «Ельворті», «Гідросила», «Червона зірка».

Неофіційно кропивницькі бронежилети отримали назву «Береза-1».

У дописі також сказано, що Максим Березкін «за власні кошти закупив додатково 500 бронежилетів іноземного виробництва, які також будуть спрямовані на забезпечення територіальної оборони Кіровоградщини».