Підбірка телеграм-каналів для вимушених переселенців: житло, перевезення, допомога

Перегляди: 2315

CBN підготувало підбірку телеграм-каналів для тих, хто шукає прихисток, транспорт чи інформацію про допомогу вимушеним переселенцям.

- «Добрі сусіди»: https://t.me/dobrisysidu

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Платформа «Добрі сусіди» допоможе зорієнтуватися при виїзді за кордон. У каналі публікується інформація про супровід за кордон, поселення та юридичні питання. Вам розкажуть про статус біженця, права, обов'язків та дадуть відповіді на ваші запитання. Також проконсультують, які документи готувати і куди звертатися далі. Медична допомога, харчування, одяг та варіанти підробітку у країнах-сусідах.

- «Помогаем уехать»: https://t.me/huiiivoiiine

Чат підтримки тих, хто їде з та по Україні або перебуває у країні та потребує допомоги. Люди пишуть у чат час, дату і місце та кількість людей, яку можуть взяти з собою. Пропонують евакуювати жителів гарячих точок «зеленими коридорами». Пропозиції є як безкоштовні, так і платні, кожен фільтрує умови, які є більш сприятливими для нього.

- SafeHomeUA: https://t.me/safeplaceua

Тут публікується інформація про безкоштовне житло, евакуацію, їжу та допомогу для біженців. Перевага надається жінкам та дітям. Також у чаті шукають волонтерів, що можуть допомагати людям.

- «Закарпаття допомагає»: https://t.me/zak_help

Допомога у Закарпатті з орендою квартир дуже дешево або навіть безкоштовно для українців. Прання речей переселенців, правова допомога та пошук роботи за кордоном. Платформа допоможе вирішити питання з домашнім улюбленцем, де можна залишити або навпаки, взяти на утримання. Проведення курсів з англійської мови чи медичної допомоги. У каналі можна знайти інформацію про обіди для переселенців та доставку їжі до кордонів.

- чат-бот «Прихисти українців»: https://t.me/shelter_for_ukrainians_bot

Бот пропонує дві категорії: «Можу прихистити» та «Шукаю притулок». Щоб долучитися до бота, необхідно надати коротку інформацію про себе, локацію, кількість людей, яким зможете допомогти, або навпаки, кількість, якій потрібна допомога.

- WinWin.Realty: https://t.me/winwin_realty

Канал для пошуку власників нерухомості на Закарпатті, які готові здавати свою нерухомість або безкоштовно селити сім’ї, що переїжджають.