Що робити людям, які через війну втратили роботу

Перегляди: 1044

CBN з’ясувало, що робити людям, які втратили війну через напад Росії на Україну.

Якщо ви втратили роботу, можна стати на облік по безробіттю. У Кіровоградській області центри зайнятості продовжують працювати у звичайному режимі. Процедура постановки на облік лишилася незмінною: потрібно прийти у центр зайнятості з паспортом, ідентифікаційним кодом, документами про освіту та трудовою книжкою.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Допомога по безробіттю залежатиме від зарплатні та суми сплачених податків протягом останнього року. Мінімальна сума допомоги - 1000 гривень, максимальна - 9000.

Для отримання більш детальної інформації чи для особистого консультування можна зателефонувати на «гарячу лінію» Кіровоградського обласного центру зайнятості за номером 093 47 87 081.

Також на сайті центру можна записатися в електронну чергу для відвідування будь-якого відділення.

Проте в службі зайнятості наголошують, що у разі, якщо людина офіційно вступає до лав територіальної оборони, то з обліку по безробіттю її знімають. Це, як зазначають у пресслужбі Кіровоградського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, пов'язано з тим, що підрозділи тероборони входять до складу ЗСУ. Тому всі, хто підписує контракт для вступу до лав ТрО, отримують грошове забезпечення.

Нагадаємо, Кіровоградщина не увійшла до переліку областей, де за втрачену через війну роботу виплачуватимуть грошову допомогу.